Voditeljka emisije “Vremja” na ruskoj TV Kanal 1 ima crnogorsko državljanstvo

Voditeljka informativne emisije “Vremja i Novosti”, na ruskoj televiziji Kanal 1 – bliskoj vlastima u Moskvi, iza čijih se leđa u direktnom prenosu u ponedjeljak pojavila Marina Ovsjanikova držeći antiratnu poruku u rukama, je Jekaterina Sergejevna Andrejeva i – državljanka je Crne Gore.

Kako su sinoć kao udarnu vijest objavili mediji u baltičkim državama, Andrejeva pored ruskog ima i naše državljanstvo. Državljanstvo Crne Gore dobila je, kako je objavljeno, 2011. godine.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 14. marta, tokom trajanja emisije “Vremja” koju je vodila Jekaterina Sergejevna Andrejeva, iza njenih leđa u kadru pojavila se Marina Ovsjanikova sa natpisom “Ne ratu, zaustavite rat”.

  • Ne vjerujte propagandi, evo vas lažu, Rusi su protiv rata – pisalo je na natpisu koji je Ovsjanikova držala u rukama.

Sud je proglasio novinarku Marinu Ovsjanikovu krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA. Kažnjena je sa 30.000 rubalja – oko 250 eura.

Vijesti koje se emituju na ruskoj televiziji pod čvrstom su kontrolom Kremlja i prenose isključivo propagandnu rusku verziju događaja iz Ukrajine.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …