Karta ruskog napredovanja u Ukrajini: Putin je u problemima, sprema se na dugi rat

Američki Institut za proučavanje rata objavio je da su ruske operacije oko Kijeva “uglavnom u zastoju u posljednja 24 sata” kako bi se “dopunile i opremile jedinice na prvoj liniji fronta”.

“Nekoordinirane i sporadične ruske ofanzivne operacije protiv velikih ukrajinskih gradova podupiru procjenu ukrajinskog Glavnog štaba da se ruske snage suočavaju s rastućim problemima morala i snabdijevanja te da su izgubile inicijativu”, stoji u objavi.

Osim toga, institut je objavio da ruski predsjednik Vladimir Putin “navodno provodi unutarnju čistku obavještajnog osoblja” u pokušaju da “bude spreman izdržati borbene operacije puno dulje nego što je Kremlj prvobitno planirao”.

Dodaju da Kremlj vjerojatno pokušava “povećati svoju borbenu moć uvlačenjem Bjelorusije u rat”. Ruski zrakoplovi vjerojatno su jučer izveli pokušaj napada pod lažnom zastavom na bjeloruski teritorij u pokušaju da uvuku Bjelorusiju u rat, no bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko vjerojatno će se oduprijeti tom pritisku kako bi izbjegao zapadne sankcije i gubitke u borbi, navodi Institut.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …