Spajić tražio od Petričević da podnese ostavku?

Vršiteljka dužnosti Uprave prihoda i carina Milena Petričević tvrdi da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić od nje preksinoć tražio da podnese ostavku prijeteći joj smjenom, dok iz njegovog resora odgovaraju da su je samo zapravo pozvali na odgovornost zbog propusta u radu.

“Vijestima” su iz Ministarstva, odgovarajući na optužbe Petričević, kazali da joj je Spajić mišljenjem ukazao kako da postupi u vezi sa koncesijom za igre na sreću firmi “Džek pot” čiji su vlasnici Branislav Brano Mićunović i Sava Džigi Grbović, dok Petričevićeva tvrdi da o tome nisu progovorili ni riječ.

Prema mišljenju Ministastva u koje su “Vijesti” imale uvid, Petričevićeva je morala toj privatnoj kompaniji negativno da odgovori na njihov zahtjev za drugo produženje koncesije za kazino “Falkeinstener” u Bečićima, prije isteka koncesije 18. februara.

Ona to nije učinila, pa je Privredni sud na zahtjev “Džek pota” donio privremenu mjeru o produženju rada kazina do pravosnažno riješenog spora između tog privatnika i države.

Svaka nova koncesija za rad kazina početno košta 2.000.000 eura.

Petričevićeva od petka ne odgovara na pitanja “Vijesti” o postupanju u vezi sa koncesijom za Mićunovićevu i Grbovićevu firmu.

Ko je kome stao na žulj
Petričevićeva je juče “Vijestima” kazala da je na sastanak sa Spajićem došla nakon poziva njegove sekretarice, u srijedu veče.

”Jedina tema bio je zahtjev da podnesem ostavku i da mu olakšam. U razgovoru je naveo da će me smijeniti bez obzira na to što sama neću da podnesem ostavku, navodeći da sam mnogima stala na žulj i da njega ‘buše’ i da bi me svakako drugi smijenili. Dalje je naveo da je razgovarao sa direktorom Agencije za nacionalnu bjezbjednost (ANB) Dejanom Vukšićem i rekao je ‘moraš da ideš, da bi te sačuvali’”, navela je Petričevićeva.

Ponovila je da nisu razgovarali o koncesiji za “Džek pot”, ali i da ona o tome od Spajića ništa nije krila.

”Bilo kog koncesionara, a posebno Džek pot, ne da nismo pominjali na sastanku, nego ne postoji bilo koje postupanje o kome ministar nije službeno obaviješten. Ako nije u pitanju neposrazum i ako se pritisak na mene želi sakriti kroz podmetanja i izmišljotine, onda se radi o krivičnom djelu”, rekla je ona.

Ona je Spajiću, tvrdi, nakon toga ukazala da je na svakom polju imala rezultate i da je u to uložila “nadljudske napore” u protekla četiri mjeseca, ali i da je “zatekla važne međunarodne projekte u kašnjenju, koje je pomjerila s mrtve tačke”.

”Rekla sam mu da zbog svog integriteta odbijam da postupim po zahtjevu (o smjeni)”, kazala je.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …