Vesna Bratić

Bratić preporučila ustanovama da se uzdrže od davanja i primanja osmomartovskih poklona

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) snažno preporučuje svim učesnicima u vaspitno-obrazovnom procesu da se uzdrže od davanja i primanja osmomartovskih poklona neprimjerenih u pogledu vrste i cijene, već da u razgovoru s djecom potenciraju važnost poštovanja ženskih prava i ravnopravnosti polova.

To piše u preporuci MPNKS poslatoj juče direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova.

“Budući da se bliži Osmi mart, praznik međunarodnog karaktera, molimo Vas da prvi školski čas u utorak, 8. marta 2022. godine, bude organizovan tako što će nastavnici razgovarati s učenicima o značaju i simbolici Dana žena, o položaju žena u našoj zajednici kroz istoriju i danas, čitati prigodne umjetničke i neumjetničke tekstove s tematikom vezanom za ovaj praznik, ili na neki drugi, sličan način obilježiti ovaj dan”, ističe se u preporuci resora na čijem je čelu Vesna Bratić.

Iz MPNKS su naveli da koriste priliku da svim koleginicama čestitaju Osmi mart, uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni napredak i dobro zdravlje.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …