Udarne vijesti

U Crnu Goru stiglo 10 izbjeglica iz Ukrajine

Državni sekretar MUP-a Crne Gore Zoran Miljanić saopštio je da je do sada iz Ukrajine u Crnu Goru stiglo 10 osoba. Ne očekuju kaže veći priliv izbjeglica, ali kako dodaje, MUP je spreman za sve situacije.

Te osobe koje su došle u Crnu Goru, uglavnom su smještene kod porodica ili prijatelja. To ipak ne znači da ne može kasnije doći do problema”, naveo je Miljanić u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, na TVCG.

On je poručio da će Crna Gora i MUP biti spremni za svaku opciju da bi se tim ljudima omogućio što lakši boravak u Crnoj Gori.

“U ovom trenutku nemamo informacije o mogućem većem prilivu državljana Ukrajine u Crnu Goru, ali ovo su nepredvidive situacije”, naveo je Miljanić i dodao da su spremni za sve moguće situacije.

Miljanić je naveo da Crna Gora ima od ranije kolektivne smještaje Božaj i Spuž i tamo su ukupno 164 smještajna kapaciteta, koji se u slučaju nužde mogu proširiti.

A podaci od prije izbijanja rata u Ukrajini, kažu da stalni boravak u Crnoj Gori ima 232 državljana Ukrajine, dozvolu za privremeni boravak njih 797, produženi privremeni boravak 1.119 i boravak do 90 dana 3.143 državljana Ukrajine.

To je, kako kaže Miljanić, ukupno oko 5.300 državljana Ukrajine, koji se po bilo kojem osnovu nalazi u Crnoj Gori.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Jelena Dubak kazala je da se toj organizaciji do sada javilo oko 10 osoba, koje su stigle iz Ukrajine.

To su, kako kaže uglavnom osobe koje su došle na crnogorske primorje.

Na žiro-račun CKCG za pomoć Ukrajini, kako je navela Dubak, do danas je uplaćeno 3.100 eura.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …