Eraković: Politička vlada bolje rješenje od manjinske

Stav Demokratske partije socijalista (DPS) je da bi, zbog aktuelnih dešavanja, trebalo formirati političku a ne manjinsku vladu, ali će se o podršci odlučivati na partijskim organima, kazao je potpredsjednik i poslanik te stranke Jevto Eraković nakon konsultacija sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

On je kazao da su predstavnici te stranke na konsultacijama iznijeli jasne statove povodom formiranja manjinske vlade.

Eraković je novinarima kazao da je DPS od svog nastanka do danas državne interese stavljala iznad partijskih.

Mišljenja smo, i to smo Đukanoviću saopštili, da je jedino rješenje za prevazilaženje krize isključivo formiranje političke vlade – istakao je Eraković.

To je, kako je pojasnio, vlada koja izražava političku i izbornu volju.

Đukanović im je kazao da se drugi politički subjekti zalažu za formiranje manjinske vlade, ali Eraković smatra da je politička vlada, u svjetlu aktuelnih događaja, bolje rješenje.

Politička vlada, stabilna vlada je ona koju čine predstavnici političkih partija – rekao je on.

U političkoj vladi, dodao je, bile bi proevropske partije koje podržavaju evropski put.

To je DPS sigurno, a imajući u vidu razgovore koje je predsjednik vodio u prethodnim danima, to je i većina u Crnoj Gori – istakao je Eraković.

Govoreći o odbijanju v.d. predsjednika Skupštine Strahinje Bulajića da zakaže sjednicu, Eraković je rekao da se time krši Ustav Crne Gore.

Situacija se apsolutno promijenila, i svijet i region se suočavaju sa problemima, svi treba da zaboravimo razlike, a prioritet treba da nam bude očuvanje mira, bezbjednost Crne Gore i njen evropski put – poručio je Eraković.

Đukanović je danas nastavio konsultacije o formiranju manjinske vlade sa predstavnicima albanskih stranaka, Liberalnom partijom i DPS-om.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …