Borilović i Zeković: Prihvatiti izbjeglice iz Ukrajine

Članovi Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Anđela Borilović i Aleksandar Saša Zeković zatražili su od Vlade Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova da pokrenu akciju humanitarne pomoći i pripreme crnogorsko društvo za prihvatanje izbjeglica iz Ukrajine.

Očekujemo da Vlada Crne Gore pripremi i koordinira sprovođenje široke akcije prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Ukrajine kao i da se bez odlaganja započne prijem izbjeglica. Vlada i građani Crne Gore trebaju da pokažu punu empatiju i solidarnost sa rukovodstvom, građanima i braniteljima Ukrajine – navode Ivanović i Zeković.

Zahtijevaju od potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da “na odgovarajuči način privoli njemu lojalnog ministra vanjskih poslova Đorđija Radulovića” da prekine sa daljim ponižavanjem i degradiranjem crnogorske diplomatije.

Odluka o povlačenju ambasadorke Crne Gore iz Ukrajine treba biti poništena. Crna Gora i kroz neposredno prisustvo svog diplomatskog predstavnika treba da pokaže da stoji uz Ukrajinu i da će po tom pitanju pratiti odluke država članica Evropske unije – zaključuju oni.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …