Opstrukcija: Bez dogovora o sjednici za izbor predsjednika Skupštine

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović kazao je, nakon današnjeg Kolegijuma predsjednika Skupštine, da nije postignut dogovor o datumu održavanja sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma.

On je kazao da je DPS “podržan sa još nekim klubovima” insistirao da se sjednica na kojoj bi se birao predsjednik parlamenta i raspravljalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi održi 1. marta.

To za druge klubove nije bilo prihvatljivo jer se nije znao ni ko bi bio kandidat, a i poslovnik je rigorozan – kazao je Radunović.

Stvoreni uslovi za blokade”

Danas su se stekli uslovi da DF krene pokrene mehanizam blokadom protiv izdaje jer je u tih 49 poslanika koji su podržali prijedlog za održavanje sjednice bilo i pet poslanika SNP – rekao je Radunović i dodao da se time šalje jasan signal.

Nije isto kad prevari URA i postoji sumnja da će to da uradi SNP koja je bila na listi “Za budućnost Crne Gore” – dodao je on.

Apelovao je na SNP “da to ne dozvoli” i da “ostanu vjerni onim ljudima koji su ih glasali 30. avgusta”.

Kada smo ih pozvali u koaliciju oni nijesu kontrolisali mandate u Skupštini, poslije izbora su dobili pet. I to su na neki način naši zajednički mandati. Ne kažem da ih nijesu zaslužili – rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, niko od njih nije bio protiv da se zakaže sjednica, samo nijesu za to da se zakaže prvog ili drugog marta.

Odluka na Bulajiću
Prije kolegijuma održan je neformalni sastanak parlamentarne većine, a Radunović navodi da mu se čini da su već stvari dogovorene između Ure i DPS-a, ali se nada se da to nije slučaj sa SNP.

Naveo je da na pitanje upućeno Dritanu Abazoviću, da li bi bili spremni da podrže osobu koja bi sakupila podršku poslanika, odgovor nisu dobili, pa smatra da se već “zagazilo duboko u izdaju narodne volje”.

Ostalo je da gospodin Bulajić odredi, odluči hoće li sjednica Skupštine biti održana kada je predloženo – kazao je Radunović.

Prijedlog za održavanje sjednice Skupštine nisu podržali Demokratski front, Pokret za promjene i Demokrate čiji se predstavnik, kako je i ranije najavljeno iz te stranke, nije odazvao pozivu potpredsjednika Skupštine Strahinje Bulajića za sastanak Kolegijuma.

Zvanične inicijative za zakazivanje sjednice nije bilo, a 49 poslanika je podržalo prijedlog da se sjednica zakaže za 1. mart.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …