DCIM103MEDIADJI_0903.JPG

Počinju radovi na sanaciji Aerodromske ulice

Ekipe gradskog preduzeća Putevi d.o.o. u poneđeljak, 14.02., počinju sa radovima na temeljnoj sanaciji Aerodromske ulice.

Riječ je o veoma važnoj saobraćajnici na Starom aerodromu, koja će biti sanirana u dužini od 530m. Sanacija će obuhvatiti asfaltni kolovoz, trotoarske površine i prostor za parking.

Ekipe Puteva radiće na rezanju, raskopavanju, mašinskom struganju, izdizanju šahti fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izradi izravnavajućeg sloja, ugradnji završnog sloja na ukupnoj površini od 6.000m².

Po završetku asfalterskih radova, slijedi obilježavanje i ugradnja vertikalne i horizontalne signalizacije, kao i sanacija 500m² trotoarskih površina. Vrijednost ovih radova je oko 170,000.00 eura.

Podsjećamo, Glavni grad je posvećen ravnomjernom razvoju Podgorice, a Stari aerodrom kao naselje koje se ubrzano razvija, zahtijeva konstantno ulaganje u infrastrukturu i nove sadržaje. Stanovnici Aerodromske ulice dobili su u proteklom periodu park na površini od 6.000m², sa sadržajima za sve generacije, dok će sanacijom ove saobraćajnice, imajući u vidu da je u pitanju jedna od najfrekventnijih u ovom naselju, dodatno biti unaprijeđena putna infrastruktura.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …