Slavni Rus gradi hotel u Kolašinu

Tivatska kompanija Platinum Distribution gradiće u Moračkom Trebaljevu, u opštini Kolašin na obali rijeke Tare, eko-hotel „Tara Retreat“ sa četiri zvjezdice. Hotel se sastoji od tri povezana objekta ukupne površine od 4.465 kvadratnih metara i imaće 48 ležaja.

Osnivač tivatske kompanije je Mikhail Zadorin, sin ruskog biznismena Valerija Zadorina, vlasnika jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima i uvoznim pićem u Rusiji, kompanije Aroma, koja je uvozila i crnogorska vina. Valerij Zadorin je, prema ranijem pisanju medija, u Tivtu u Krtolima izgradio vilu na Obali Đuraševića, dok u Porto Montenegru drži svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma. Njegov sin Mikhail Zadorin, inače muzičar, vlasnik je tri restorana u Porto Montenegru.

Prema nezvaničnim informacijama Zadorini stoje iza firme Mimoza Group koja je vlasnik placa na najatraktivnijem dijelu centra Tivta – u parku nekadašnjeg hotela ,,Mimoza“. Do 2016. mlađi sin Valerija Zadorina Aleksander je bio sa Liliom Kail suvlasnik te kompanije sa udjelom od 50 odsto, da bi se potom polovina njegovog udjela vodila na Liliu Kail, a polovina na Blagoja Pekovića. Izvršna direktorka te firme je bila ruska državljanka Anastasija Lašmanova, a ta firma je plac kupila prije nekoliko godina zajedno sa starim hotelom Mimoza, za 6,5 miliona eura od istoimenog tivatskog HTP-a. Lašmanova je ubijena 11. maja 2018. godine u Kotoru, a zbog tog ubistva je Arsenije Stanović u septembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora.

Na idejno rješenje arhitektonskog projekta hotela saglasnost je dao glavni državni arhitekta Mirko Žižić. Projektant hotela je podgorički Arhitektonski studio AIM, čiji osnivač i izvršni direktor je Ivan Milošević.

Hotel će se graditi na proširenju između magistralnog puta Kolašin – Mojkovac i rijeke Tare, na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi restoran „Terase na Tari“. Objekti A i B su projektovani kao jedna cjelina sa zajedničkim ulazom i lobijem koji je prolazan i preko koga posjetioci pristupaju terasama koje se kaskadno spuštaju ka rijeci. U objektu A će se nalaziti restoranski blok sa kuhinjom dok je u objektu B velnes/spa blok za zatvorenim bazenom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …