Radulović: Opet nisam spavao, gledao sam koliko će skočiti cijena mesa

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović kazao je danas u parlamentu da je bio u pravu po pitanju programa “Evropa sad”, navodeći da sinoć nije spavao razmišljajući o povećanju cijene mesa.

  • Počeću sa naslovom jednog izuzetnog songa “Don't cry for me, Argentina”, aludirajući na sve ovo što se dogodilo u prethodnih godinu i po dana. O vladi najblaže ću reći da nije bila reformska. O našem funkcionalnom odnosu parlamentarne većine da ne govorim. Zato, građani Crne Gore, gore glavu. Nemojte euforično slaviti, niti padati u depresiju za onim što se desilo prethodne nedjelje. Moralo se desiti – rekao je Radulović tokom rasrpave o inicijativi za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

On je istakao da se parlamentarna većina mora “restartovati” i početiti “novi početak na pravim osnovama”.

  • Na nečemu što je građanska i evropska Crna Gora. Ja imam zacrtan put, put koji samo grešnik može odbiti. Ili je on grešan, ili štiti svoje interese, ili je grešnik grešnik. Neću da imenujem danas, dovoljno sam govorio o pojedinim političkim strukturama i borio se protiv njih prethodnih 30 godina. Ali taj put je, po mom mišljenju, prva platforma oko koje se moramo okupiti. Druga je funkcionalna organizacija, a treće personalna rješenja kao kompetentnost, kao jačina, demokratski kapacitet i odgovornost – naglasio je Radulović.

Nema transformacije, kako kaže, bez preispitivanja imovina.

Nažalost bio sam u pravu i oko programa “Evropa sad”. Opet noćas nisam spavao i gledao sam koliko će se povećati cijena mesa. Kažu, u prvoj fazi 25 odsto. Građani Crne Gore, zamislite velike pare – one su obezvrijeđene. Zamislite tu diskriminaciju, kako će taj skok cijena uticati na penzinere. Zamislite onog iz trećeg stana koji je završio najveće škole, a koga majka hrani. Tako da, Evropa sad je veliki izazov da se unaprijedi i isprave sve diskriminacije, da se krene sa tim jakim zelenim planom – naveo je Radulović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …