Hitno raskinuti ugovor sa Atlas grupom

Građani Herceg Novog i danas su se još jednom okupili ispred bolnice Meljine, kako bi poručili nadležnima da neće dozvoliti izmještanje, ni dijeljenje bolničkog komleksa.

Zahtijevaju hitno raskidanje ugovora sa Atlas grupom, a podršku im je putem pisma uputio i sugrađanin Toni Pušić – Rambo Amadeus.

Vlada Crne Gore uplatila je nedavno opštoj bolnici Meljine oko 300 hiljada eura pomoći, pa ta zdravstvena ustanova, kako je tada poručeno, neće biti zatvorena.

Jedan od organizatora protesta Zoran Srdanović je pozdravio korake na opštinskom i državnom nivou, ali smatra da trenutnim rješenjem organizacioni odbor i sugrađani nisu zadovoljni.

“Od nadležnih institucija ćemo zahtijevati svim silama da se što prije raskine štetni ugovor sa Atlas konzorcijumom…Mogu svima da poručim – ako hoće razumno, na bilo kakav normalan način da razgovaraju, razgovaraćemo. Ne mogu nas uplašiti njihovim komisijama, mi smo ovdje gdje smo, a oni neka vide šta će”, kazao je Srdanović.

Načelnik odeljenja za hiperbaričnu medicinu dr Marko Savovski teško raditi u sadašnjim uslovima, kada nemaju kadar, opremu, sredstva.

Nikola Bojanić je pročitao pismo Antonija Pušića koji je istakao da je osnovna razlika između grada i sela je da li to mjesto ima bolnicu ili ne, a da je Herceg Novi nesumnjivo grad jer ima svoju bolnicu već više od 300 godina.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala …