Radovi na proširenju Manastirske ulice u završnoj fazi

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković obišao je završne radove na sanaciji i proširenju Manastirske ulice, jedne od najvažnijih saobraćajnica za stanovnike Zabjela, Zelenike i Dajbaba.

“Na zahtjev mjesne zajednice, započeli smo radove na temeljnoj sanaciji ove saobraćajnice i ona će ubrzo dobiti novi izgled. Ljudi koji žive ovdje su nam kazali da su zadovoljni, pa smo samim tim i mi. Uporedo s ovim radovima, takođe na zahtjev mjesne zajednice, onamo gdje je ranije nije bilo, uradili smo novu javnu rasvjetu, postavili 36 stubova rasvjete vrijednosti 27.000 eura”, kazao je Vuković i istakao da ukupna vrijednost ove investicije iznosi skoro 280.000 eura.

Direktor gradskog preduzeća Putevi, Radenko Bulatović, istakao je da su radovi na sanaciji Manastirske ulice u završnoj fazi.

“Danas se nalazimo u Manastirskoj ulici gdje se privode kraju radovi na sanaciji ove saobraćajnice, dužine 2,1 kilometar, širine od 5 do 5,5m. Na ovom potezu smo uklonili oštećeni asfalni kolovoz, pripremili podlogu za asfaltiranje, odradili ravnajući sloj, a danas radimo završni sloj. Sljedeće neđelje pristupiće se iscrtavanju horizontalne signalizacije, ugradnji vertikalne signalizacije i asfaltnih platformi”, kazao je Bulatović i podsjetio da su radovi na sanaciji ove saobraćajnice trajali 20 radnih dana.

Realizacijom ovog projekta kvalitet života stanovnika ovog dijela grada je u značajnoj mjeri unaprijeđen. Glavni grad nastavlja da realizuje brojne projekte i aktivnosti, te ravnomjerno razvija svaki dio Podgorice.

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …