Udarne vijesti

SPAJIĆ: Na sjednici Vlade nije bilo riječi o ostavci premijera

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je kazao da današnjoj sjednici Vlade nije prisustvovao potpredsjednik Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, te da se na njoj nije raspravljalo o ostavci premijera Zdravka Krivokapića. Kako je naglasio, rade punom parom, sve dok imaju podršku Parlamenta, a ukoliko je izgube, moguće je i formiranje nove partije.

Potpredsjednik Abazović i ministar Radulović nijesu bili na sjednici. Nije tačno da je premijer Krivokapić ponudio ostavku, niti je bilo riječi o tome. Bila je normalna sjednica na kojoj su razmatrane regularne obaveze”, kazao je Spajić novinarima nakon sjednice.

Značajna informacija je, kako je istakao, da je Ministarstvo finansija pokrenulo važan projekat u kojem je Crna Gora pristupila Fondu za inovacije NATO-a.

“Crna Gora je jedina sa Balkana kojoj je omogućeno da pristupi Fondu za inovacije NATO-a, tako da će crnogorski startapovi imati šansu da dobiju i investicije i mentore iz Brisela, iz NATO-a. Sljedeća sjednica Fonda je 10. februara, tako da se ubrzano pripremamo za takav potez. Biće to veliki iskorak za Crnu Goru, a činjenica je da nijedna druga država sa Balkana nije uspjela da ispuni uslove za pristup”, kazao je Spajić.

Poručio je da Vlada radi potpuno relaksirano i punom parom, kao da se ništa neće desiti, sve dok imaju povjerenje parlamenta.

“U političkom dijelu mi smo najavljivali više puta da smo ispoštovali, da kažem, principijelni stav premijera, da se neće formirati stranka dok traje ova Vlada. Kad ne budemo imali povjerenje parlamenta, stvari se mijenjaju i vidjećemo”, kazao je Spajić.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …