Udarne vijesti

MUP i MVP o Miljaniću: Vlada neće uvoditi Rusiji recipročne mjere

Povodom informacije koja je objavljena u medijima, a koja se odnosi na zabranu ulaska državnom sekretaru MUP-a Zoranu Miljaniću u Rusku Federaciju, obavještavamo sljedeće:

Oblast međunarodne zaštite stranaca i azila uređena je Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca i ratifikovanim međunarodnim konvencijama, u prvom redu Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Nadležna organizaciona jedinica MUP-a autonomno sprovodi postupak u skladu sa nadležnostima i zakonskim procedurama.

Donijeta odluka u ovom, kao i u svim drugim postupcima po zahtjevima za međunarodnu zaštitu, nužno ne odražava zvanične stavove Crne Gore u odnosu na druge države.

Izražavamo žaljenje zbog zabrane ulaska u Rusku Federaciju državnom sekretaru MUP-a Crne Gore Zoranu Miljaniću, smatrajući da ova odluka nije utemeljena, tim prije jer se državni sekretar, prema važećim crnogorskim zakonima, ne bavi upravnim poslovima, te samim tim nije ni bio uključen u donošenje odluka u ovom i sličnim postupcima.
Povodom note Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, naša država neće uvoditi recipročne mjere.

Crna Gora je opredijeljena da sa Rusijom održava politički dijalog i sarađuje u svim oblastima od obostranog interesa na osnovu ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja, uključujući takođe i ovo pitanje.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …