Udarne vijesti

Ekstremisti spremali napad na Draginju Vuksanović-Stanković

Crnogorska policija od juče obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Draginje Vuksanović-Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na istaknutu crnogorsku političarku, članicu Socijaldemokratske partije, saznaje Pobjeda od više izvora iz ANB-a i Uprave policije.

Prema informacijama našeg lista, direktor Uprave policije Zoran Brđanin obavijestio je juče popodne Vuksanović-Stanković da joj je, prema operativnim saznanjima, ugrožena bezbjednost te da su, u cilju eliminisanja prijetnji, preduzeli mjere zaštite prostora u kojem stanuje, ali da, shodno procjeni, za sada nema osnova za 24-satno obezbjeđenje.

Iako naizgled hitra reakcija, sistem bezbjednosti nije funkcionisao shodno procedurama predviđenim u slučajevima ugrožavanja sigurnosti.

(NE)REAGOVANJE
Pobjeda je još u petak 28. januara objavila informaciju, bez pominjanja imena i detalja, da su operativcima ANB-a proslijeđena saznanja kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore ,,planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu, inače veoma popularne unutar suverenističkog bloka partija“.

Novinari Pobjede su imali podatak da su srpski ekstremisti targetirali poslanicu SDP-a Draginju Vuksanović-Stanković, ali nijesmo objavili punu informaciju, u želji da se ne kompromituje očekivana policijska akcija.

Iako su operativna saznanja bila iz vjerodostojnog izvora, direktor ANB-a Dejan Vukšić i načelnik Nikola Laušević, prema izvorima Pobjede iz Agencije, nijesu podatak o postojanju opasnosti odmah prenijeli Upravi policije.

Čak su u početku negirali da raspolažu takvom informacijom i tek nakon razgovora sa predsjednikom SDP-a Raškom Konjevićem, direktor ANB-a Vukšić je u, petak veče, operativne podatke proslijedio vrhu Uprave policije, direktoru Zoranu Brđaninu.

A operativna saznanja bila su prilično alarmantna i zahtijevala su, kako kažu stručnjaci za bezbjednost koje je Pobjeda konsultovala, hitru reakciju.

OPASNOST
Prema informacijama Pobjede, pripadnici ekstremnih srpskih navijačkih grupa – neki od njih su članovi ,,Delija“ – obilježili su kao metu Draginju Vuksanović-Stanković, kao jednu od istaknutih borkinja iz suverenističkog bloka.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …