Šehović jedini kandidat za predsjednika SD-a

Novi predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i članovi Glavnog odbora biće izabrani sjutra na drugom kongresu te partije.

Jedini kandidat za predsjednika Socijaldemokrata (SD) je Damir Šehović, a sadašnji predsjednik Ivan Brajović je ranije najavio da se neće ponovo kandidovati za tu funkciju.

Na najvišem partijskom skupu učestvovaće 502 delegata.

Na Kongresu će biti predstavljeni i usvojeni Program i Statut partije, kao i Izvještaj o radu između dva kongresa.

  • Biće predstavljen novi vizuelni identitet partije, a izuzev kadrovskih, najavljene su i promjene u načinu vođenja politike, koje će podrazumijevati intenzivniju direktnu komunikaciju sa građankama i građanima, kao i značajno inovativniji pristup bavljenju politikom – saopšteno je iz SD-a agenciji MINA.

Na Kongresu će biti predstavljena i nova programska platforma koja se bavi konkretnim rješenjima za poboljšanje životnog standarda građana, uključujući neophodnost inkluzivnog dijaloga u cilju što šireg okupljanja oko evroatlantske orijentacije i evropske perspektive Crne Gore.

Iz SD-a su poručili da je Kongres samo početak kadrovskog podmlađivanja partije.

Kako se navodi, nakon Kongresa, u prvom planu kao predstavnici SD-a naći će se nova, mlađa generacija političara koja će donijeti novu energiju, kako partiji, tako i crnogorskoj političkoj sceni.

  • Slogan Kongresa glasi “Za novo vrijeme” i on takođe oslikava spremnost partije da sprovede potrebne reforme i kadrovski osvježi svoje redove novim, mladim, ambicioznim, sposobnim i obrazovanim ljudima – kaže se u saopštenju.

Socijaldemokrate, nakon Kongresa, očekuje izbor potpredsjednika i Predsjedništva, na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, što uključuje temeljnu reformu na svim nivoima.

Kongres SD-a počinje u 12 sati i može se pratiti uživo na Youtube kanalu te partije.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …