Protest u Baru zbog hapšenja špeditera: Nevin u zatvoru, krivci na slobodi

Oko 300 Barana potpisalo je peticuju tokom jednočasovnog mirnog protesta koji je organizovan danas ispred glavne kapije Luke Bar radi „Podrške za špeditera Đoka Drobnjaka“, koji je uhapšen polovinom januara nakon što je u magacinima Volija pronađeno oko 500 kilograma kokaina, piše Primorski portal.

Građani zahtijevaju ukidanje pritvora za špeditera Đoka Drobnjaka. Na transparetntima koji su istakli pisalo je “Nije odbio, prošao je poligraf”, “Nevin u zatvoru, krivci na slobodi”, “Svi smo mi Đoko Drobnjak”…

Špediter Miloš Rakočević kazao je da postoji mejl u kome se Drobnjak obraća carini, šefu carine.

-On je tražio da se skenira sva roba na 130 kontejnera, koji su stigli na ta dva broda. To mu nije uzeto kao dokaz, kazao je Rakočević.
Prema riječima Rakočevića, uradio je sve po procedurama, a stavljene su samo Drobnjaku lisice na ruke.

Mi smo svi saglasni da se radi o jako čestitom i poštenom špediteru-radniku, koji je porodičan čovjek i otac, dvoje primjerne djece, i sve nas boli njegovo pritvaranje, jer je očigledno došlo do drastične greške u zaključku,da je on znao, ili mogao znati da se zaplijenjena droga nalazi u bilo kojem od kontejnera, imajući u vidu njegov opis poslova, koje mi svakodnevno radimo. Pogotovo jer ga svi poznajemo i veoma dobro znamo da se ne bi nikad upustio u bilo koju nedozvoljenu radnju, naveo je Rakočević ističući da kao kolege, poznanici, “jednostavno smo primorani da pokušamo da zaštitimo našu profesiju i sve nas od ovakvih postupaka”

Primorski portal

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …