Imovina ”Simon vojaža” opljačkana, prodaja pod znakom pitanja

Stečajni upravnik beranske autoprevozne kompanije ”Simon vojaž” Saša Zejak, oglasio je novi javni poziv za prodaju cjelokupne imovine te kompanije, putem javnog nadmetanja, odnosno licitacije, po početnoj cijeni od 1.408.137 eura.
Cijena imovine ”Simon vojaža”, tako je sa prve licitacije iz oktobra prošle godine kada je iznosila 2.346.896, ”skliznula” za skoro čitav milion eura, na četvrtoj po redu licitaciji, koja je zakazana za 14.bfebruar.
Kao i do sada, pravo učešće na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica, uz to da pravno lice vrši poslove javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju ili pruža usluge autobuske stanice najmanje pet godina, da je fizičko lice vlasnik društva koja vrši poslovanje jednog preduzeća najmanje pet godina.

Beranska autoprevozna firma ”Simon vojaž ‘ ušla je u stečaju prošle godine, a stečajni upravnik Saša Zejak je tada rekao da se radi o firmi koja ima ”posebnu socijalnu dimenziju i društveni značaj” i da ne bi bilo dobro da se prodaje segmentirano.
Time je i završen štrajk koji je u ovoj firmi trajao godinu dana, a radnici su stupli u štrajk zbog toga što im vlasnici pune dvije godine nisu isplaćivali plate i duga potraživanja.
”Očekivali smo da će se uvođenjem stečaja riješiti ovo stanje u pogledu funkcionisanja najprometnije autobuske stanice na sjeveru Crne Gore”, naveli su radnici.
Jedan broj prevoznika iz Berana sa sjevera nastavio je da bojkotuje usluge autobuske stanice a na ulicama oko autobuske stanice i danas vladaju ogromne gužve zbog toga što autobusi ostavljaju i primaju putnike gdje stignu.
”Na ovim mjestima rizikuje se život putnika, a na ove nazakonitosti niko godinama ne reaguje, ni komunalna ni saobraćajna inspekcija”, kazali su iz ”Viktorije ekspres”.
Trenutno su kroz stečaj angažovana samo dva radnika, dok je ”Viktorija ekspres” angažovala je još oko petnaest radnika o svom trošku .

Na Rudešu nije ostao ni šraf, krali su čak i instalacije iz autobusa

Iz ”Viktorije ekspres” objašnjavaju da vrijednost na licitacijama pada zbog toga što je imovina pokradena.
”Kompletna oprema za tehnički pregled u krugu na Rudešu je pokradena. Tamo nije ostalo baš ništa ni šraf. Šta reći ako se zna da su lopovi krali i instalacije iz autobusa koji su bili parkirani .Sve se to ranije dešavalo prije uvođenja stečaja i za vrijeme štrajka”, kažu iz ove kompanije.

J.Š.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …