Ekspertska Vlada nije ispunila očekivanja

Predsjednik Saveza građana CIVIS Srđan Pavićević rekao je da su 30. avgusta uspjeli da razmontiraju sistem partitokratije, te da je u pitanju bila prva promjena vlasti na regularnim izborima.

“Tadašnja euforija je bila takva da ni mi nijesmo mogli da joj odolimo. Znali smo da je pred nama težak period, pravi period tranzicije”, rekao je Pavićević.

Ekspertska vlada, kako je ocijenio, nije realizovala ono što su bila očekivanja, te da koalicija Crno na bijelo takvoj stagnaciji ne može davati zeleno svjetlo.

Rekao je da se nakon više od 13 mjeseci poslije izbora može reći da je kvalitet tranzicije na lošem nivou.

“Odlučili smo se na potez koji nije nimalo lak”, rekao je Pavićević, navodeći da je loša situacija i u parlamentu, i u Vladi, ali i u sudskoj vlasti.

Kad je u pitanju crnogorska skupština, Pavićević je rekao da je prisutna konfuzija, antagonizam i neproduktivnost: “Taj parlament podržava izvršnu vlast u rasponu od jednog do 15 poslanika. To je za savremenu demokratiju neprihvatljiva teza i sa tim ne možemo dalje da funkcionišemo”.

“Vlada funkcioniše sama za sebe, ona ima stavove koje ona sama sprovodi”, rekao je Pavićević, uz ocjenu da se mora tražiti model kako da se iz svega ovoga izađe.

On je pozvao sve građanske opcije da priđu i akumuliraju snagu i energiju kako bi zauzeli što više crnogorskog političkog prostora, te da se ostavi manje prostora za ekstreme: “Njima je mjesto na marginama. Ekstremi nas ne vode nigdje i vraćaju nas tamo gdje smo nekad bili”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …