Udarne vijesti

Crna Gora dobila snažnu podršku PayPal-a na daljem putu proširenja PayPal usluga

Crna Gora je, zahvaljujući digitalnoj viziji, agendi i uloženim naporima na polju digitalne transformacije, dobila snažnu podršku PayPal-a na putu proširenja PayPal usluga, a i u narednom periodu biće ispunjena jasna i ambiciozna lista koraka, koji su neophodni u daljem procesu.

To je saopštila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, koja se tokom boravka u Vašingtonu, sastala sa potpredsjednikom PayPal-a Richardom Nashom zaduženim za globalne odnose sa vladama, a sa kojim je razgovarala o daljim koracima Crne Gore na putu proširenja PayPal usluga i stvaranja strateškog partnerstva sa tom američkom kompanijom za onlajn plaćanje.

“Ohrabreni našom digitalnom vizijom, naporima koje ulažemo na polju digitalne transformacije, jačanja poslovnog ambijenta, a sa posebnom pažnjom na osnaživanje malih biznisa, preduzetnica i preduzetnika, kao i IT zajednice, dobili smo snažnu podršku PayPal lidera na našem daljem putu proširenja PayPal usluga. Predstoji nam dalja intenzivna komunikacija i saradnja sa PayPal timovima i nastavljamo da, u taj proces, ulažemo još veće napore”, saopštila je Srzentić.

Ona je na sastanku predstavila digitalnu agendu Crne Gore, planirane aktivnosti u okviru afirmisanja lokalnih biznisa, osnaživanja preduzetnika i preduzetnica, IT zajednice, a čije širenje portfolija, naplata usluga i otvaranje ka inostranstvu u velikoj mjeri zavise upravo od PayPal servisa.

Potpredsjednik PayPal-a, Richard Nash, potvrdio je da se Crna Gora nalazi na njihovoj mapi za dalje širenje PayPal usluga i da je dodatno ohrabren uloženim naporima i svim postignutim do sada.

“Posebno sam ohrabren činjenicom da uvođenjem PayPal usluga u punom kapacitetu želite riješiti izazove u plaćanju i poslovanju malih biznisa, osnažiti preduzetnike i preduzetnice, IT zajednicu. Ohrabren sam svim što sam čuo na sastanku, i Crna Gora će imati moju i snažnu podršku PayPal timova na daljem putu u dijelu proširenja PayPal usluga”, poručio je Nash.

Potvrdio je da je konkurencija za proširenjem usluga velika, posebno usljed Covid-19 pandemije i da se na listi čekanja za proširenje usluga nalazi više od 50 odsto zemalja članica PayPal sistema, koje su u istoj poziciji kao i Crna Gora.

Srzentić je poručila da je bilo izuzetno važno da Nash vidi da Crna Gora ima ambicioznu digitalnu agendu, da se promjene pokreću sa vrha i da ima lidere koji nastoje da još više otvore zemlju ka svijetu, da je učine raznovrsnijom, inkluzivnijom i pristupačnijom.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …