Još jedna parkovska površina na Starom aerodromu

Gradsko preduzeće Zelenilo počelo je sa izvođenjem radova na formiranju još jedne parkovske površine na Starom aerodromu, pa će naši sugrađani uskoro dobiti novi multifunkcionalni prostor za sadržajan boravak na otvorenom. Nova parkovska površina u Zmaj Jovinoj ulici, površine oko 3.000m2, biće sadržajno prilagođena svim generacijama Podgoričanki i Podgoričana.

U toku su pripremni radovi, nakon čega će se pristupiti izgradnji staza i platoa. Platoi će biti kružnih oblika sa odvojenim sadržajima, a u zoni za najmlađe biće izgrađeno dječije igralište na bezbjednoj podlozi od tartana sa tri klackalice, kulom sa toboganom, vrteškom i ljuljaškom. Zona za rekreativce biće opremljena teretanom na otvorenom, uz to biće postavljen i sto za stoni tenis.

Poseban prostor sa nadsteršnicama, opremljen urbanim parkovskim mobilijarom, biće prilagođen nešto starijim građanima i onima koji uživaju u mirnom odmoru. Park će dodatno oplemeniti sadnja velikog broja odraslih sadnica drveća i ukrasnog rastinja, a na slobodnim površinama biće formiran travnjak. Kompletne zelene površine biće pokrivene sistemom za navodnjavanje koji će se, u cilju uštede vode sa vodovodne mreže, snabdijevati vodom iz bunara. Parkovska površina biće kompletno pokrivena modernom javnom rasvjetom.

Zelenilo će i u ovoj godini nastaviti pozitivan trend uređivanja i uljepšavanja našeg grada u cilju obezbjeđivanja kvalitetnijeg života za sve stanovnike Podgorice.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …