Mijač ugasio Dnevne novine

Biznismen Veselin Mijač zvanično je ugasio štampano izdanje Dnevnih novina. O ovakvom razvoju događaja javnost je ranije obavijestio portal Biznis CG.

Mijač je preuzeo Dnevne novine prije godinu i tvrdio da će “napraviti portal i novinu koja će biti bolja od Vijesti”.

Glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac kazala je, kako je prenio Portal RTCG, da o decenijskim rezultatima govore novinari koji su stasali u tom štampanom mediju, a koji bez zadrške mogu stati na uredničko mjesto bilo kog medija, nezavisno od uređivačke politike.

“Danas smo, nažalost, kao i mnogi štampani mediji u svijetu, žrtve neumoljivih globalnih tržišnih procesa razvoja novih tehnologija, čiju cijenu plaćaju štampani mediji. I ne samo štampani, već i svi drugi koji trpe posljedice krize izazvane pandemijom COVID-19 koji ne mogu da izdrže tržišnu utakmicu bez podrške, zbog čega države ulažu ogromna sredstva pomoći da se preživi do nekih boljih vremena”, navodi glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac. 

To je, kaže, radila prethodna Vlada, kao i ovdašnje Ministarstvo javne uprave i digitalnih medija u novoj Vladi, kroz projekat podrške vakcinaciji, u kome su i oni prošle godine učestvovali.

 “Šta reći za kraj? Imalo bi toga dosta nakon desetogodišnjeg trajanja, ali ovoga puta ćemo nešto reći o nama. Iz jedne male redakcije, kakve su Dnevne novine, stasala je mlada ekipa novinara koji su imali želju da uče novinarski zanat, da se afirmišu kao profesionalci i koje su druge redakcije prepoznavale i angažovale. Danas su naše dojučerašnje kolege uspješni mladi novinari i urednici u gotovo svakom mediju na crnogorskoj medijskoj sceni, bez obzira kakva je uređivačka politika, što dovoljno govori i o atmosferi u redakciji i slobodi koju su kao pojedinci i profesionalci imali. Stasala je jedna sjajna ekipa dizajnera koji su svojim umijećem učinili da Dnevne novine imaju specifičan, moderan izgled, drugačiji od ostalih dnevnih štampanih medija u Crnoj Gori”, naglasila je Šofranac između ostalog.

Mijač će najvjerovatnije ugasiti i portal Dnevnih, budući da je novinarima portala kazano da će pauzirati “izvjesno vrijeme”.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …