Udarne vijesti

Mijač ugasio Dnevne novine

Biznismen Veselin Mijač zvanično je ugasio štampano izdanje Dnevnih novina. O ovakvom razvoju događaja javnost je ranije obavijestio portal Biznis CG.

Mijač je preuzeo Dnevne novine prije godinu i tvrdio da će “napraviti portal i novinu koja će biti bolja od Vijesti”.

Glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac kazala je, kako je prenio Portal RTCG, da o decenijskim rezultatima govore novinari koji su stasali u tom štampanom mediju, a koji bez zadrške mogu stati na uredničko mjesto bilo kog medija, nezavisno od uređivačke politike.

“Danas smo, nažalost, kao i mnogi štampani mediji u svijetu, žrtve neumoljivih globalnih tržišnih procesa razvoja novih tehnologija, čiju cijenu plaćaju štampani mediji. I ne samo štampani, već i svi drugi koji trpe posljedice krize izazvane pandemijom COVID-19 koji ne mogu da izdrže tržišnu utakmicu bez podrške, zbog čega države ulažu ogromna sredstva pomoći da se preživi do nekih boljih vremena”, navodi glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac. 

To je, kaže, radila prethodna Vlada, kao i ovdašnje Ministarstvo javne uprave i digitalnih medija u novoj Vladi, kroz projekat podrške vakcinaciji, u kome su i oni prošle godine učestvovali.

 “Šta reći za kraj? Imalo bi toga dosta nakon desetogodišnjeg trajanja, ali ovoga puta ćemo nešto reći o nama. Iz jedne male redakcije, kakve su Dnevne novine, stasala je mlada ekipa novinara koji su imali želju da uče novinarski zanat, da se afirmišu kao profesionalci i koje su druge redakcije prepoznavale i angažovale. Danas su naše dojučerašnje kolege uspješni mladi novinari i urednici u gotovo svakom mediju na crnogorskoj medijskoj sceni, bez obzira kakva je uređivačka politika, što dovoljno govori i o atmosferi u redakciji i slobodi koju su kao pojedinci i profesionalci imali. Stasala je jedna sjajna ekipa dizajnera koji su svojim umijećem učinili da Dnevne novine imaju specifičan, moderan izgled, drugačiji od ostalih dnevnih štampanih medija u Crnoj Gori”, naglasila je Šofranac između ostalog.

Mijač će najvjerovatnije ugasiti i portal Dnevnih, budući da je novinarima portala kazano da će pauzirati “izvjesno vrijeme”.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Danas će se znati hoće li Srbija kupiti deset odsto kapitala EPCG

Drugi tender Elektroprivrede za prodaju deset odsto sopstvenih akcija zatvara se danas. Ponude za kupovinu …