Udarne vijesti
abazovic

Abazović: Đukanović odlazi sa čela DPS-a, manjinska Vlada opcija

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je uvjeren da će predsjednik DPS-a Milo Đukanović napustiti tu funkciju.

Upitan kako do saradnje sa DPS-om, Abazović je kazao da što se njega tiče Đukanović odlazi.

-On odlazi, da li će da ode u prvom kvartalu naredne godine ili kasnije to je manje bitno. Mnoge partije su promijenile rukovodstvo, ja sam siguran da će i DPS to uraditi. Ako oni misle da treba držimo tenziju i idemo u dalju polarizaciju, mislim da se to neće desiti- naveo je Abazović.

On je dodao da misli da Đukanović više neće voditi DPS.

Dodao je da su neki članovi nove vlasti željeli nakon dešavanja na Cetinju “blickrigom” da naprave rekonstrukciju Vlade.

-Mnogi pričaju da je Vlada odsvirala svoje, ali nikako da dođe taj kraj. Jedina moja zamjerka prema premijeru je sledeća – da mi urušavamo malo ekspertski koncpet koji se gradio na ljudima koji će da budu podjednako daleko ili podjednako blizu ljudima koji su ih podržali. Mislim da se to i lokalnim izborima i najavama formiranja stranke malo urušilo. Znate da sam rekao da ako se to desi da je narušen koncept ekspertske vlade- kazao je Abazović gostujući u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti.

Manjinska vlada jedna od opcija
Rekao je i da se URA ne plaši novih izbora.

-Ako možemo da nađemo model koji funkcioniše to je dobro, ako ne izbori zajedno sa lokalnim i ko šta ponese- dodao je.

Prema njegovim riječima, kada bi se išlo ka konceptu manjinske Vlade išla bi ka svim poslanicima.

-Kada bi je osmislili onda u njoj ne bi moglo da bude nekih ličnosti koje su problematizovane. Moramo da imamo plan A, B i C, i ne očekujem nikakva iznenađenja osim pozitivna- rekao je Abazović.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …