KATNIĆ u pismu: Fašistička klika na vlasti želi da mi uzme i čast i dostojanstvo

Proruske i prosrpske crnogorske političke elite, od kada su preuzele vlast u Crnoj Gori krajem avgusta 2020. godine, kao jedan od ključnih prioriteta postavile su hapšenje tada glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je u predmetu pokušaj terorizma oktobra 2016. godine, kolokvijalno nazvanog „državni udar“ potpuno razobličio njihovu ulogu u ruskom planu nasilne smjene vlasti u našoj zemlji u izbornoj noći u oktobru 2016. godine.

Nakon što je prije nekoliko dana, 14. aprila, uhapšen Katnić je odbio angažovanje advokata, a pošto je sproveden u Istražni zatvor u Spužu odlučio je da štrajkuje glađu.

Poštujući proceduru, Katnić je pismo predao upravi UIKS-a, potom je pismo proslijeđeno sudiji za istragu Goranu Šćepanoviću, da bi ga on uručio Katnićevom sinu Radanu, koji ga je dostavio našoj redakciji s molbom da ga objavimo.

BIRANJE DANA ZA HAPŠENJE
Katnić objašnjava u pismu da je spektakularno hapšenje bilo osmišljeno da se izbjegne normalna procedura davanja iskaza, za što je postojala, kaže, zakonska osnova, koju ni SPO na čijem je čelu Predrag Šuković ni Specijalno državno tužilaštvo Vladimira Novovića nijesu željeli da sprovedu.

Datum je, prema tvrdnjama Katnića, biran u zavisnosti od toga ko je dežurni sudija.

Milivoje Katnić je od neđelje veče u pritvorskoj, izolovanoj sobi Istražnog zatvora u Spužu. Iako je prije nepunih mjesec dana imao plućnu emboliju (infarkt pluća) od prvog dana pritvora štrajkuje glađu, što mu značajno pogoršava narušeno zdravlje.

Toliko su osilili da to javno manifestuju. Postojala je prilika da postupak protiv mene pokrenu prije više mjeseci – za šta je dokaz tvrdnja na Javnom servisu Adžića da sam ja prvi u redu za hapšenje. Mogli su me uhapsiti i početkom ove neđelje. No, čekali su da to urade u neđelju da bi prikazali da imaju pod kontrolom sudiju za istragu Šćepanovića, te da se niko ne nada od nas Crnogoraca da im predmet može doći kod časne sudije Mugoše – piše u pismu sinu bivši glavni specijalni tužilac.

Piše Katnić i da nije bilo potrebe za ovakvu akciju Specijalnog policijskog tužilaštva.

-Ova saslušanja su mogla biti realizovana mjesecima ranije, jer to predviđa ZKP u svojstvu građanina, no ovo ima za cilj, ne samo iznijeti da nešto prozbore protiv mene, već da preplaše sudije koji postupaju po mojoj žalbi na rješenje o određivanju pritvora, da im slučajno ne padne na pamet da u što brkaju jer će biti oni sljedeći – ocjenjuje bivši GST.

Prema Katnićevoj procjeni, njegovo hapšenje je uslijedilo i da bi se izbjeglo puštanje da se brani sa slobode bivši specijalni tužilac Saša Čađenović, nekadašnji najbliži bivšeg saradnik glavnog specijalnog tužioca.

ZAMKA ZA KATNIĆA

Postojala je mogućnost da nesrećni Saša Čađenović, konačno izađe poslije godinu i po dana, kroz supstituciju pritvora jemstvom. Da bi to to spriječili, ovi poltroni iz tužilaštva, po ustaljenoj praksi, stavili su ga kao člana kriminalne organizacije, zajedno sa mnom. Kao da je malo što su namjestili da je član Zvicerove kriminalne organizacije – objašnjava Katnić.

Napominje da bi Čađenović ,,izvršio moje zahtjeve da uhapsi i Velibora i Draganu (brat i žena Saše Čađenovića, prim. aut) da sam mu ih, ne-daj-Bože dao a ne da ne pokreće postupak protiv nekog invalida Duška Roganovića“.

Jasno da je plan bio da ja postanem član ove kriminalne organizacije – ističe Katnić, a onda se u pismu kritički osvrnuo na dio postupaka Petra Lazovića, policajca koji je bio infiltriran u kavački mafijaški klan, a koji je sada u pritvoru pod optužbom da je bio i formalno član kriminalne organizacije.

  • Tu svakako dođe i mlađani Petar Lazović koji je bio uobrazio da je inkarnacija Eliota Nesa (ili već kako se ovaj agent zvao), te da će pohapsiti sve crnogorske mafijaše, a bogami i svjetske, pa je službene informacije koristio bez reda i načina i sa njim kalkulisao i želio da prikaže sebe i svog oca kao ,,Boga i svetoga sina“ – opisuje Katnić.

Potom u nekoliko vrlo upečatljivih rečenica objašnjava Radanu zašto mu je poslao pismo.

KATNIĆEV ŽIVOTNI PRINCIP

Ali, Raśo, sveti je samo duh koji u meni postoji kao i u svakom čovjeku, pa ću kao i uvijek pobijediti. E, o tome i zbog toga ti pišem. Znaš da sam uvijek volio život i zbog njega kao jedne od najviših vrijednosti se i borio. Međutim, život bez časti i dostojanstva ništa ne vrijedi. Ova fašistička klika na vlasti to želi da mi uzme, da me ovđe godinama drži kao ,,psa u rešetkama“. Znaš koliko sam to mrzio pa nikada naše pse nijesmo vezivali, već sam im napravio veliki prostor pored kuće.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Air Montenegro ima 181 radnika, 30 više nego lani

Air Montenegro u ovom momentu ima 181 zaposlenika, piše portal Zamaaero. To je, kako prenosi …