Susjedi najavili da će da smanje plate sudijama i tužiocima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će predložiti smanjenje plata sudijama i tužiocima, kako bi taj novac bio iskoršćen za povećanje plata administrativnim radnicima u pravosudnim institucijama.

Dodik je rekao da će, radi okončanja štrajka zaposlenih u pravosuđu Republike Srpske, koji traje duže od 20 dana, predložiti da sudijama i tužiocima plata bude smanjena 20 odsto i taj novac preusmjeren na zarade administrativnih radnika.

„Šta rade sudije i tužioci, osim što namještaju predmete i presude jedni drugima. Ja ću, kao predsjednik Republike Srpske, lično insistirati da im se smanje plate 20 odsto i da se taj novac prebaci administrativnim radnicima“, kazao je Dodik na konferenciji za novinare.

Naveo je da će, ako bude potrebno, promeniti i zakon radi sprovođenja te odluke, iznoseći niz teških optužbi na račun sudija i tužilaca.

„Kako ih nije stid što godinama nisu riješili pitanje stradanja mladića Davida Dragičevića i agoniju njegove porodice“, naveo je Dodik.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. goidne, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije, na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas u Banjaluci.

Njegovi roditelji su od početka tvrdili da je ubijen i da su u njegovu smrt umiješani visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …