Ivanović saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju

Nekadašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović pred inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pričao je i o naknadama za nedrvne šumske proizvode.

Prema saznanjima “Vijesti”, Ivanović je u prostorijama tog policijskog odjeljenja saslušan u petak, 15. marta, a izjavu je dao u svojstvu građanina. Saslušan je u novom predmetu, formiranom zbog sumnje u određene zloupotrebe u Direktoratu za šumarstvo i drvnu industriju.

“Vijesti” saznaju da je Ivanović inspektorima rekao kada je obavljao funkciju ministra poljoprivrede, ali i da je u periodu koji ih zanima na čelu Direktorata za šumarstvo i drvnu industriju bio Adem Fetić, a saopštio je i ko mu je bio pomoćnik.

Navodno je i rekao da je Direkcija imala zaseban žiro-račun, i da se kao ministar nije bavio onim što su bile isključive nadležnosti Fetića i njegovog pomoćnika.

Inspektore Specijalnog policijskog odjeljenja zanimao je i način naplate i raspodjele naknada za korišćenje nedrvnih šumskih proizvoda.

Pravilnik o bližem načinu sprovođenja postupka davanja nedrvnih šumskih proizvoda na komercijalno korišćenje usvojen je 2018. godine. Pod nedrvnim šumskim proizvodima podrazumijeva se ljekovito bilje, vrste koje se ne koriste u drvnoj i prerađivačkoj industriji, pečurke, šumske jagode, borovnice i slično.

Ivanović je na čelu vladinog resora za poljoprivredu i ruralni razvoj bio od 2012. do 2016. godine.

Taj dugogodišnji funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) među optuženima je za zloupotrebu službenog položaja prilikom raspodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017. godine.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …