Šumić: Provjeriti sve diplome u javnom sektoru

Direktor Prve srednje stručne škole u Nikšiću Miomir Šumić kazao je za “Dan” da obrazovna ustanova na čijem je čelu nije izdala sporne obrazovne isprave medicinskim sestrama E.B. i H.F., protiv kojih je Opšta bolnica Bijelo Polje podnijela prijave zbog sumnje da su njihove diplome lažne.

On je istakao da bi bilo dobro da se realizuje provjera diploma svih zaposlenih u obrazovanju i u svim javnim preduzećima u Crnoj Gori, jer je to jedan od načina da se nezakonitostima ovog tipa stane na put, ali i da se preveniraju moguće posljedice, kako za pojedinca, tako i cijelo društvo.

– Kada govorimo o zdravstvenoj ustanovi, svi smo svjesni kakve mogu biti posljedice ako neko radi na poslovima za koje nije kvalifikovan – rekao je Šumić.

U pomenutoj nikšićkoj školi postoji smjer zdravstveni tehničar, a Šumić kaže da su 11. marta 2024. godine dobili zahtjev iz JU Opšte bolnice Bijelo Polje za provjeru obrazovnih isprava za E.B. i H.F., koje su u toj bolnici bile zaposlene kao medicinske sestre.

U zahtjevu se navodi broj diplome i datum izdavanja diplome. Jedna diploma je izdata 2019. godine za kandidatkinju E.B., a druga 2020. godine za kandidatkinju H.F. Opštoj bolnici Bijelo Polje poslali smo odgovor u kojem je navedeno da ove kandidatkinje kod nas nisu polagale ispite, da te diplome kod nas nisu izdate pod tim brojem, odnosno da ti brojevi diploma ne postoje i da te diplome kod nas nisu izdate pod tim datumom, niti za pomenute kandidaktkinje – saopštio je Šumić.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …