MonteVino24: Učešće najavilo 135 vinarija iz 11 država

Podgorica, (Media Biro) Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore i ove godine organizuju MonteVino, premium vinski događaj koji će se održati 15. i 16. marta u Podgorici.
“Ove godine učešće na MonteVinu će imati 135 vinarija, uz 25 apsolutnih premijera, a izlagači su iz 11 država, imamo i desetak destilerija. Uspjeli smo da vratimo neke vinarije koje su u prethodnom periodu izlagale u Crnoj Gori, ali su napravile pauzu u predstavljanju na našem tržištu. Animirali smo ih da ponovo dođu na crnogorsko tržište,” najavio je potpredsjednik Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore i suorganizator Montevina, Luka Bešić.
Osim velikog broja prestižnih vinarija iz inostranstva, posjetioci MonteVina moći će bolje da se upoznaju sa premium crnogorskim vinarijama i uživaju u njihovim vinima.
“Ono što vrijedi na crnogorskoj vinskoj sceni nalazi se na MonteVinu! Crnogorske vinarije predstaviće nova vina i najaviti predstojeću turističku sezonu. Predstaviće se svim zainteresovanim ljubiteljima vina, ugostitetljima, ljudima iz HoReCa svijeta. Ovo će biti jedan veliki vinski spektakl,” istakao je Bešić.
U susret “MonteVino 2024” prethodiće pet masterclass predavanja gdje će se određene vinarije i proizvođači vinske opreme za degustaciju i konzumiranje vina predstaviti svim posjetiocima.
“Ono što je postao kuriozitet jeste da je MonteVino sebe već etabliralo kao najznačajniji biznis vinski događaj u regionu. Prvi dan je isključivo otvoren za ljude iz svijeta biznisa, ugostitelje, HoReCa-u, sve one koji traže neki poslovni izazov kada je vino u pitanju, a drugi dan je otvoren za sve posjetioce,” pojasnio je Bešić.
Ograničeni broj ulaznica za ovaj premium vinski događaj je već u prodaji.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …