Spajić prosvjetarima: Postoji kriza prihoda u budžetu

Premijer i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, poručio je preksinoć prosvjetarima da su neki dijelovi državnog sistema u krizi, apostrofirajući loše stanje u sektorima finansija, obrazovanja, zdravstva…

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Spajić tokom pregovora Vlade i Sindikata prosvjete o povećanju zarada prosvjetnim radnicima, saopštio da postoji kriza prihoda države i da nema prečica do boljeg životnog standarda, uprkos tome što je od osivanja PES-a i tokom izbornih kampanja tvrdio da će po dolasku na vlast za relativno kratko vrijeme to učiniti mogućim.

Spajićevi kritičari iz opozicije, kao i neki ekonomski stručjnaci, tvrde da se najavljeni program “Evropa sad 2” ne može sprovesti ove godine bez teških posljedica po državne finansije, već eventualno u dužem periodu.

“Rekao nam je da zna da bi mnogi voljeli da ima čarobni štapić, ali da moramo biti strpljivi. Pomenuo je da mnogi nisu vjerovali u program ‘Evropa sad 1’, ali da su se obaćanja na kraju obistinila”, kazao je sagovornik, učesnik preksinoćnjeg sastanka Sindikata i predstavnika Vlade u Podgorici.

Spajićev kabinet nije odgovorio na pitanja “Vijesti” o pomijanju “krize prihoda u budžetu” na sastanku sa prosvjetarima, dok je Ministarstvo finansija poručilo da se sve obaveze redovno izmiruju i da taj resor raspolaže dovoljnim iznosom novca za servisiranje svih obaveza koje dospijevaju.

Ministarstvo je to “Vijestima” odgovorilo u utorak, uoči sastanka Vlade i Sindikata, upitano o stanju u državnoj kasni. Pitanja su im poslata dan ranije, i nemaju veze s pregovorima Spajića i prosvjetara.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …