SRAMNO: Odbor direktora “Montefarma” zasijedao tri puta, za naknade za rad isplaćeno im 67.800 eura

Odbor direktora “Montefarma” u toku 2022. godine zasijedao je svega tri puta, ali su naknade za svoj rad primali za svaki mjesec tokom te godine. Na ime naknada ukupno je isplaćeno 67,8 hiljada eura, od čega 49,5 hiljada je neto iznos isplaćen predsjedniku i članovima odbora.

To se, pored ostalog, navodi u izvještaju Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji godišnjeg Godišnjeg finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Zdravstvene ustanove apoteke Crne Gore za 2022. godinu.

DRI je dala pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj “Montefarma” za 2022, a negativno na pravilnost poslovanja.

Revizijom pravilnosti, utvrđeno je da “Montefarm” finansijske transakcije i poslovne aktivnosti u svim materijalnim aspektima nije uskladio sa više zakona – Zakonom o upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru, Zakonom o državnoj imovini, Zakonom o javnim nabakama, Zakonom o obligacionim odnosima, te Uredbom o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu stvari u državnoj svojini…

Nadležni Kolegijum DRI, kojim je rukovodio senator Branislav Radulović i član Milan Dabović, dali su “Montefarmu” 36 preporuka.

U odnosu na rad Odbora direktora, DRI je dala preporuku da isplate naknada i drugih primanja članovima Odbora, treba da vrše na osnovu rješenja koje donosi organ, odnosno radno tijelo koje je imenovalo taj Odbor.

Državna revizija, pored ostalog, utvrdila je i da je “Montefarm” zaključivao ugovore o djelu sa 37 lica, a da su ti ugovori zaključivani i sa opisom poslova koji spadaju u osnovnu djelatnost poslodavca.

“Koji su morali biti sistematizovani u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta subjekta revizije”, navodi se u reviziji i dodaje da je ugovore o djelu moguće zaključivati “jedino za pružanje usluga koje nisu predviđene radnim mjestima u okviru Pravilnika”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …