Opozicija inicirala kontrolno saslušanje Spajića, Vukovića i Mujovića

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) zajedno sa kolegama iz opozicije inicirao je kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića, ministra finansija Novice Vukovića i ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića pred skupštinskim Odborom za ekonomiju, finansije i budžet. Ovom inicijativom, kako su saopštili, traži se od premijera i ministra finansija da javnost upoznaju sa dokumentacijom i načinom na koji će se sprovoditi Program Evropa sad 2.

Povod za drugo kontrolno saslušanje ministra Mujovića je negativan izvještaj o radu CEDIS-a, koji je objavila Državna revizorska institucija, i koja je zajedno sa menadžmentom EPCG i CEDIS-a takođe pozvana da prisustvuje saslušanju pred poslanicima.

– Imajući u vidu da je u ekspozeu predsjednik Vlade Milojko Spajić najavio sprovođenje programa ekonomskih reformi kroz Program Evropa sad 2.0, kao i da taj program predstavlja sastavni dio koalicionog sporazuma parlamentarne većine, a uvažavajući činjenicu da Vlada još uvijek nije predstavila zvanična dokumenta koja treba da potvrde postojanje navedenog programa, kao i načine njegovog sprovođenja, smatramo da je obaveza ministra finansija gospodina Novice Vukovića da upozna poslanike sa detaljima i strategijom navedenog programa, stoji u obrazloženju inicijative – istakli su u DPS-u.

Takođe, na temelju činjenice da je 14. februara 2024. godine, Državna revizorska institucija objavila zvaničnu reviziju godišnjeg finansijskog izvještaja DOO “Crnogorski elektrodistributivni sistem” za 2022. godinu, i da je istim izraženo negativno mišljenje na reviziju godišnjih finansijskih izvještaja i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti poslovanja, smatraju da je neophodno inicirati i kontrolno saslušanje ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića.

– Osim toga, stava smo da je na ovo kontrolno saslušanje neophodno pozvati i predstavnike DRI i menadžment EPCG i CEDIS-a – podvukli su u DPS-u.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …