RADOVIĆ: Ogromna podrška parlamenta, NVO i javnosti obavezuje da opravdam povjerenje

Čast mi što sam, na prijedlog predsjednika Crne Gore Jakov Milatovic Jakova Milatovića, postala prva žena na čelu Centralna Banka Crne Gore Centralne banke Crne Gore (CBCG). Zadovoljstvo mi je što je prijedlog podržan širom političkog spektra s preko 4/5 glasova u Skupštini Crne Gore. Hvala Predsjedniku na povjerenju i poslanicima na ubjedljivoj podršci, saopštila je dr Irena Radović, guvernerka CBCG.

Iako je bila dovoljna prosta većina (36 od 71 poslanika) za Prijedlog Predsjednika Crne Gore glasalo je 58 poslanika iz poslaničkih klupa Pokreta Evropa sad (PES), koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta “URA”, Socijalističke narode partije (SNP), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Bošnjačke stranke, Albanske alijanse i Albanskog foruma, kao i posebnog kluba poslanika – kojima ovom prilikom najtoplije zahvaljujem na ukazanom povjerenju.

Zahvalna sam i dijelu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) koji su učestvovali u raspravi i glasali protiv, naglasivši pritom bez izuzetka pohvale na račun mojih akademskih i stručnih referenci. Zahvalna sam i onim poslanicama i poslanicima DPS koji su odsustvom sa skupštinskog glasanja poslali svoju i ohrabrujuću poruku.

Izbor za guvernerku Centralne banke Crne Gore predstavlja ogromnu čast za mene. I još veću obavezu i odgovornost.

“Ovako široka podrška i vladajućih i opozicionih partija, te posebno civilnog sektora i crnogorske javnosti, obavezuje i snažno je ohrabrenje za naredni period, kada imam odgovornost da opravdam ukazano povjerenje. I pokažem svima onima koji su glasali ZA – da su s pravom glasali za mene, da zaslužujem povjerenje, kao i da rezultatima zavrijedim podršku onih koji za mene nisu glasali”, zaključila je Radović.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …