Treći Rakija fest privukao veliko interesovanje: Rakija kao nacionalni brend

Podgorica, (Media Biro) Treće izdanje Rakija Festa održano je juče u Podgorici. Jedinstveni događaj koji organizuje hotel CUE Podgorica, oduševio je mnogobrojne posjetioce koji su imali priliku da od 12 do 20 sati bolje upoznaju široku ponudu izlagača iz Crne Gore i regiona, te uživaju u svim posebnostima kraljice žestokih pića – rakije.
“Izuzetno smo zadovoljni sa ovogodišnjim izdanjem Rakija Festa. Zabilježena je mnogo veća posjećenost nego prethodne godine, ali i 2019. kada se održao prvi Rakija Fest. Ove godine smo imali oko 20 izlagača sa oko 120 vrsta rakija. Među izlagačima, osim proizvođača tu su i distributeri i to iz Crne Gore, ali i zemalja regiona, prije svega Srbije i Bosne i Hercegovine, neke etikete su iz Sjeverne Makedonije, ali i Italije. Naravno, uvijek bismo voljeli mnogo više izlagača prije svega iz naše zemlje, ali i što više iz drugih zemalja regiona,” kazala je PR menadžerka hotela CUE Podgorica, Jelena Gardović.
Uprkos pauzi nastaloj zbog pandemije koronavirusa organizatori su bili odlučni da nastave sa ovom manifestacijom imajući u vidu veliku vrijednost same rakije kao proizvoda koji ima izuzetno dugu tradiciju u Crnoj Gori.
“Rakija je proizvod koji definitivno zaslužuje pažnju ne samo Crne Gore, već i zemalja regiona. To je proizvod koji se u Crnoj Gori pravi već nekoliko decenija, ako ne i vjekova, a samim tim smatramo da zaslužuje status nacionalnog brenda što vjerujemo da će institucije u nekom trenutku i prepoznati,” poručila je Gardović.
Bogatstvo tradicije i ukusa koje nudi ovo izuzetno piće prepoznali su mnogobrojni posjetioci kako iz Crne Gore, tako i drugih zemalja Evrope.
“Vašu rakiju, bilo da je Šljiva, Prepečenica, Dunja ili sve ostale, preporučujem svim ljudima iz Ukrajine, ali i drugih zemalja. Ovo piće je autentično za Crnu Goru, Srbiju i za kompletan Balkan. Rakija Fest je super reprezentacija za sve navedeno,” kazao je Maksim iz Ukrajine koji je ispratio sva tri izdanja ove manifestacije.
Oduševljenje je bilo vidljivo i kod drugih gostiju bilo da se po prvi put susreću sa Rakija Festom ili da mu se iznova vraćaju.
“Ovakvi događaji su stvarno sjajni i kad bi ih bilo još više bilo bi još bolje. Veliki je izbor rakija i destilerija koje se predstavljaju ovdje. Nemoguće je za jedan dan probati sve što nude i teško je odabrati samo par rakija i probati ih, ali je ovo jedna super prilika za razgovarati sa proizvođačima i vidjeti kako je sve nastalo i onda eventualno kupiti flašu i zaokružiti tu cijelu priču,” kazao je jedan od posjetilaca.
Zbog dobre posjećenosti i sjajnih reakcija gostiju organizatori vjeruju da će ova manifestacija postati dobra tradicija u Podgorici, te će ponuditi značajne benefite za cijelu Crnu Goru.
“Osim toga što rakija spaja ljude, ovo je prilika za same proizvođače, odnosno distributere da pronađu nove kupce i klijente. Naš hotel daje veliki doprinos jer smatramo da ova manifestacija zaista vrijedi, a u isto vrijeme uz nju promovišemo destinaciju, ne samo Podgoricu, već i Crnu Goru,” podvukla je PR menadžerka hotela CUE Podgorica, Jelena Gardović.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …