Čelniku štrajkača gorio automobil, sumnja da je požar podmetnut 

Na privatnom automobilu predsjednika Štrajkačkog odbora beranske autoprevozne kompanije u stečaju “Simon vojaž” Nenanadu Radičeviću, izbio je prije tri noći požar za koji Radičević smatra da je podmetnut.

On je Portalu RTCG kazao da još nije prikupio svu dokumentaciju i nije želio da pravi medijski pritisak, odnosno da ostavlja policiji da utvrdi tačan uzrok požara.

“Požar se dogodio u noći između 1. i 2. decembra. Automobil ‘mercedes 124’, starije proizvodnje, bio je parkiran ispred zgrade u kojoj sin i ja stanujemo kao podstanari, i šteta je manja zbog brze intervencije vatrogasaca”, rekao je Radičević.

Prema njegovim riječima, sumnju da je požar podmetnut kod zadnjeg desnog dijela, izražava zbog toga što je auto bio u stanju mirovanja.

“Ja sam iskusni vozač. Kablovi i struja mogu da se zapale dok automobil radi, odnosno u vožnji, ali nisam siguran da može dok je motor ugašen. To sam i izjavio policiji dok je vršila uviđaj”, rekao je Radičević.

On je policiji otvoreno rekao da sumnja da je požar podmetnut i to doveo u vezu sa tim što trenutno predvodi Štrajkački odbor u “Simon vojažu”.

“Ja drugi razlog ne vidim. Ni sa kim nisam u svađi. Krivične prijave sam podnio i protiv stečajnog upravnika, nešto ranije, kao i protiv nekih kolega koji su otuđivali dokumentaciju iz poslovnih prostorija sa autobuske stanice”, kazao je Radičević.

On je prije samo desetak dana prijavio policiji da je vidio dvojicu ranika, od kojih je jedan penzioner “Simon vojaža” da su odnosili fascikle i drugu dokumentaciju iz poslovnih prostorija na autobuskoj stanici i unosili u jedno privatno putničko vozilo, a sve to, navodno, uz dozvolu stečajnog upravnika Lada Šekularca.

Taj slučaj policija je procesuirala i još uvijek se ne zna u kojoj fazi je istraga, s obzirom na to da je Radičević predložio svjedoke i tražio da se pregledaju sve kamere kojima je pokrivena unutrašnjost autobuske stanice, kao i čitava zgrada spolja.

On je istovremeno sa ostalim kolegama podnio krivičnu prijavu specijalnom državnom tužiocu protiv stečajnog upravnika zbog toga što je prodao devet najboljih autobusa i jedan kombi za 34 hiljade eura.

Preduzeće “Simon vojaž” veže se i za neke druge afere i krivične prijave, kao što je ona koju je državljanin Luksemburga Simon Bernard podnio protiv svog bivšeg partnera u Crnoj Gori Mehmeda Adrovića, funkcionera Demokratske partije socijalsita, zbog zloupotrebe poptisa i drugih krivičnih djela iz oblasti privrednog poslovanja.

RTCG

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …