Dio opozicije traži garancije o softveru, pa da ide na popis

Dio opozicije planira da od vlasti traži garancije da će softver za kontrolu popisnih podataka biti izrađen, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Prema informacijama “Vijesti”, te stranke razmatraju opciju da od vlasti zahtijevaju da prije početka popisa stanovništva bude izrađena specifikacija o kontrolnom softveru, ili da eventualno bude potpisan ugovor o izradi tog programa.

Izvor iz jedne od tih partija navodi da namjeravaju da traže garancije jer nemaju povjerenje u vlast i ne mogu da se oslone na to da će softver biti napravljen nakon što popis počne.

“Hoćemo da imamo sigurnost da će softver biti izrađen”, rekao je sagovornik.

On napominje da je upitno da li se taj posao može obaviti do četvrtka (30. novembar), za kad je zakazan početak popisivanja, i da stoga misle da popis treba da bude odgođen za onoliko vremena koliko je potrebno da dobiju garancije o softveru.

Dok iz vlasti poručuju da neće biti odgađanja popisa i da će on biti održan od 30. novembra do 15. decembra, iz dijela opozicije danima ponavljaju da neće učestvovati u tom procesu dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi u vezi sa njegovom kontrolom. Sporazumom koji su početkom sedmice potpisali te stranke, Vlada i vijeća/savjeti manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica, predviđeno je proširivanje popisnih komisija, kontrola unosa prikupljenih podataka, izrada softvera za njihovu provjeru, zabrana partijama da sprovode popisnu kampanju…

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …