Niko neće pumpe na auto-putu iako je cijena zakupa povoljna

Na javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina državne imovine za gradnju dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare (dionica Smokovac-Mateševo) u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima, a koji je raspisan 19. septembra 2023. godine, nije stigla nijedna ponuda.

Ovo je zvanično rečeno “Vijestima” u Monteputu, državnoj kompaniji koja je zaduženja za upravljanje ovom dionicom auto-puta.

“Monteput će u narednom periodu razmotriti ponavljanje poziva, kao i eventualnu promjenu uslova tendera”, rečeno je u kompaniji.

Raspisane su bile pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, a ponude su se mogle dostaviti do 20. novembra ove godine.

Prema javnom pozivu od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66.760 eura, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati “Monteputu” godišnje i da dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Prema javnom pozivu od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66.760 eura, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati “Monteputu” godišnje

U skladu sa Odlukom o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva, kako je pojašnjeno, utvrđena je minimalna visina godišnje naknade za zakup, odnosno korišćenje određenih djelova putnog pojasa zemljišta za auto-puteve, brze saobraćajnice i dionice koje su u sastavu tih puteva.

Na tenderu su mogli mogu učestvovati sva zainteresovana lica, uključujući i konzorcijume, koja otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka u skladu sa javnim pozivom.

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …