Lazović i Milović kupovali presudu za državni udar, Medenica psovala

Navodni pripadnici policijskog narkokartela Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali su da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju državni udar, kojom su, između ostalog, dva tadašnja opoziciona lidera osuđena na po pet godina robije.

To se navodi, između ostalog, u transkriptma sa kriptovane Skaj aplikacije koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol.

Iz poruka koje su razmijenili 18. januara 2021. godine i nakon što je 5. februara iste godine ukinuta prvostepena presuda, vidi se da su očekivali drugačiji ishod.

Odluka Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu razbijesnila je i nedašanju predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, koja je prokomentarisala uz psovku…

Iz transkripata presretnutih poruka koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL), proizilazi da je odluka u tom postupku umjesto u Apelacionom sudu dogovarana u Kotoru.

Prema tim spisima, u koje Vijesti imaju uvid, Petar Lazović, koji na Skaju koristi nadimak Junior, 18. januara zove Milovića Oficira, da se vide i odu na trening. Nakon što mu taj, sada odbjegli policajac, odgovara da nije tu i da je spavao u Tivtu, Lazović ga obavještava da je “Sve OK”.

“U Kotor sve završeno”…

Prepisku nastavljaju tek sjutradan, kada Lazović piše:

“Da stisne oko državnog udara. Nema limita za pare Piletićka”.

“Da, da, super. Kuda si? Bio sam sa D., rekao sam da će nam trebat. Veli da je top sa njim. Povezani su na razne načine”, odgovara mu odmah nakon toga Milović.

Opširnije u Vijestima

Provjerite slična mjesta

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sproveden je oko 13 časova iz Istražnog zatvora …