Rekonstrukcija puta Mateševo-Kolašin: Za sanaciju kritičnih tačaka izdvajaju 5,3 miliona

Uprava za saobraćaj će u okviru kapitalnog budžeta preusmjeriti preko pet miliona eura kako bi sanirali klizišta i druge kritične tačke na oko desetak regionalnih i lokalnih puteva. Ova sredstva biće povučena sa projekata čija završnica kasni zbog nedostatka dokumentacije ili izbora izvođača radova, kao i projekata koji su završeni, ali je određeni iznos sredstava pretekao na računu. To se navodi u informaciji na koju je Vlada dala saglasnost na poslednjoj sjednici.

Najviše sredstava, 1,5 miliona, biće izdvojeno za rekonstrukciju puta Mateševo–Kolašin, uz dodatnih 170.000 eura, koje će biti preusmjerene na rekonstrukciju tunela Ključ na ovom putnom pravcu.

Za klizište Bukovik, koje se nalazi na regionalnom putnom pravcu Podgorica–Petrovac, izdvojiće 900.000 eura, a za sanaciju kritične tačke Sokolovine, na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, 800.000 eura. Za sanaciju klizišta Timar, na regionalnom putu Virak–Tušina, biće preusmjereno 580.000 eura. Za sanaciju zidova na putu Ribarevine–Dračenovac preusmjereno je 550.000 eura. Sredstva će biti preusmjerena i na sanaciju klizišta Gojakovići, na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, za šta je izdvojeno 260.000 eura. Za klizište na putnom pravcu Mateševo–Andrijevica izdvojiće 170.000, dok će za rekonstrukciju puta Dinoša – Cijevna Zatrijebačka biti preraspoređeno 140.000 eura. Za programsku tačku investiciono održavanje regionalnih i magistralnih puteva, projektovanje, nadzor, eksproprijacija i revizija predviđena je 121.000 eura. Za rekonstrukciju puta Pljevlja–Mihajlovica opredijeljeno je 109.000 eura.

DAN

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …