Mreža kladionica u aferi italijanskih fudbalera širi se do Crne Gore

Mreža internet kockarnica širi se od Italije do istočne Evrope, sa platformama u Lombardiji i u Crnoj Gori. Tamo su se fudbaleri koje torinsko tužilaštvo istražuje zbog nezakonitog klađenja kladili na sve, pa i na fudbalske utakmice, piše “La Stampa”.

Kako se navodi, istraga torinskog tužilaštva, koju vodi tužilac Manuela Pedrota, dovela je ilegalnih platformi za klađenje.

“Domen jednog od sajtova nalazi se u Crnoj Gori. Neće biti potrebe za zamolnicom kojom bi se dokazalo da su fudbaleri izveli seriju opklada, jer postoji trag u mobilnim telefonima najmanje jednog osumnjičenog”, navodi se u tekstu lista “La Stampa”.

Kako se navodi, kriminalna mreža ilegalnih platformi za kockanje je zamršena i agenti torinske policije, kojima koordinira javni tužilac Manuela Pedrota, posvećeni su rekonstrukciji tog lavirinta servera i platformi. Mnogo je veb adresa koje su se pojavile tokom ispitivanja umiješanih igrača. Betart, Betar.bet, Specialbet.bet, Bullbet23.com. Navodi se i da je vezista Juventusa Nikolo Fađoli igrao na nekim od tih sajtova, a da se kladio na utakmice Serije A, Serije B, Lega Pro, prvenstvene utakmice Španije, Engleske i Turske, ali i Ligu šampiona.

“Vlasnici nelegalnih lokacija počeli su da vrše pritisak na mene, tražili su da vratim iznose“, rekao je Fađoli istražiteljima.

Zastrašivanje, stvarne prijetnje posebno prošlog marta i aprila od onih povezanih sa platformama za klađenje, o čemu je Fađoli obavijestio torinsko tužilaštvo.

Fudbaler je sve priznao, čak i vezu sa Sandrom Tonalijem fudbalerom za koga tvrdi da ga je upoznao sa ovim ilegalnim platformama za klađenje. Za ove fudbalere, piše “La Stampa”, predviđene su ozbiljne kazne.

Podsjetimo, igrač Juventusa Nikolo Fađoli suspendovan je na sedam mjeseci, jer se kladio na fudbalske utakmice, saopštio je Fudbalski savez Italije. Tužioci u Torinu pokrenuli su ranije istragu protiv Fađolija zbog klađenja.

Fađoli je obavijestio tužioca italijanske fudbalske federacije o slučaju i da je spreman sa “sarađuje i sa pravosudnim sportskim vlastima uz najveću transparetnost”, rekao je Fađolijev advokat Armando Simbari novinskoj agenciji LaPrese.

Simbari je dodao da Fađoli “nema relevantnu ulogu” u istrazi i da “on zapravo želi da doprinese istrazi”.

On je ove sezone odigrao šest od osam utakmica Juventusa u Serije A i smatra se jednim od najboljih mladih veznih igrača Italije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …