Poskupljuje zakup tezgi i prostora

Preduzeće Tržnice i pijace privode kraju novi cjenovnik usluga po kojem će cijene zakupa tezgi, poslovnih prostora biti uvećane. Da će zakup poskupiti za “Dan” je potvrdio Ervin Kalač, predsjednik odbora direktora preduzeća. On je naveo da se cjenovnici za zakup tezgi, poslovnih prostora i drugih prostora kojima gazduju Tržnice i pijace nijesu mijenjali dugi niz godina, pa i decenija.

– Odluka o cijenama zakupa poslovnih prostora i tezgi u šoping centru-zelena pijaca donesena je 2007. godine, s tim da su mjerama za poboljšanje uslova poslovanja zakupaca, svake godine cijene umanjivane za 20 odsto na zelenoj pijaci, odnosno 20 odsto+10 odsto za zakup na mješovitoj pijaci. Cijene zakupa na pijaci Bazar i tržnici Forum su nepromijenjene od otvaranja objekata, od 2012, odnosno 2016. godine. Odluka o cijenama zakupa na pijačnim objektima Kamionska i Stočna pijaca donijeta je 2017. godine, kada su uglavnom zadržane stare cijene – kaže Kalač.

On dodaje da se situacija na tržištu značajno promijenila, da je došlo do značajnog uvećanja svih troškova, kao i da je vrijeme učinilo da postojeći cjenovnici ne prate razvoj društva, zbog čega je bilo neophodno sagledati činjenično stanje i utvrditi nove cijene.

DAN

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …