Otović: Država će otkupiti akcije manjinskih akcionara Instituta Igalo

Država će otkupiti akcije manjinskih akcionara Instituta „Simo Milošević“, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović nakon sastanka sa premijerom Dritanom Abazovićem. Sastankom su zadovoljni i u sindikatu, iz kojeg su kazali da su dogovorili potpisivanje kolektivnog ugovora, rješavanje duga prema Jugobanci i povećanje cijena Instituta prema Fondu za zdravstvo.

Sastanak sa premijerom i svim resornim ministrima je bio ohrabrujući. Postignuta je saglasnost oko zaključaka i vjerujem da ćemo u narednom periodu ići u njihovu realizaciju, jer bez toga mi ne možemo pričati o opstanku Instituta. Veoma je važna poruka sa današnjeg sastanka, možda je to i ključni zaključak, da će država da ide u otkup akcija manjinskih akcionara Instituta „Dr Simo Milošević“, što će stvoriti preduslove da država ima više mehanizama za rješavanje problema u Institutu- kazao je Otović.

Izražena je, kako je istakao, spremnost države, resornih ministarstava da se povećaju cijene liječenja fondovskih pacijenata, odnosno usluga koje Institut pruža Fondu zdravstva Crne Gore, piše rtcg portal.

Otović je kazao da je razmatrana i mogućnost da država finansijski pomogne, odnosno ona državna preduzeća koja to mogu Institutu u saniranju postojećih problema, i da se na taj način omogući tekuće poslovanje.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, ministri Goran Đurović, Dragoslav Šćekić i Aleksandar Damjanović, direktor Fonda zdravstva dr Vuk Kadić, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković, vd direktora Instituta “Dr Simo Milošević” dr Savo Marić i odbornik Zoran Lazarević.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …