Mandić: Kneževića i mene bi na ramenima unijeli u Vladu da počnemo da napadamo Beograd i Banjaluku

Oni koji upravljaju Crnom Gorom, a dolaze iz međunarodne zajednice, tražili bi da mene i mog kolegu Milana Kneževića na ramenima unesu u Vladu Crne Gore kada bi počeli da napadamo Beograd i Banjaluku, kazao je lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

Mandić je prisustvovao i govorio na saboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Doboju na kojem je Milorad Dodik reizabran za predsjednika SNSD.

On se, prilikom obraćanja zvanicama, osvrnuo na proces formiranja vlade u Crnoj Gori, navodeći da se “autentičnim predstavnicima srpskog naroda ne dozvoljava da uđe u vlast”.

I to ne samo zato što smo Srbi, ima i među nama Srba različitih, da ne kažem neku oštriju formulaciju. Da sjutra ja i moj kolega Milan Knežević počnemo da napadamo Beograd, Banjaluku, da ružno govorimo o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku RS Miloradu Dodiku, oni koji upravljaju Crnom Gorom, a koji dolaze iz međunarodne zajednice, rekli bi svojim poslušnicima u Crnoj Gori da prostru crveni tepih i na ramenima da nas unesu u Vladu Crne Gore. Ali mi to nećemo da radimo, znamo da je to sramotni put i to može da se završi samo nestankom srpskog naroda u Crnoj Gori, a slična je situacija i u mnogim drugim državama u regionu – istakao je Mandić.

U ovim, kako je rekao, teškim i smutnim vremenima srpski narod najbolje mogu vode oni koji su iskusni.

Jer mi se u našoj maloj Crnoj Gori suočavamo sa problemima da oni koji nisu dugo u politici postaju lako žrtve raznih međunarodnih, iskusnih mangupa koji ih ubjeđuju da treba da se biraju vlade koje će da rade u tuđem, a ne u našem interesu. I ne sumnjam da ćete vi voditi računa da najbolji, najiskusniji, najsposobniji vode ne samo ovu stranku, već i cijeli srpski narod u RS – poručio je Mandić.

On je naveo i da čitav sprski narod stoji uz “braću na Kosovu i Metohiji”.

Tu naša zavjetnu zemlju i veliki zavjet koji su dali naši preci dužni smo danas da pomognemo jer je njima najteže, kao što je bilo vama u vrijeme ratova koji su zahvatili nekadašnju Jugoslaviju – kazao je Mandić.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …