Afera “Tunel”: Izdata potjernica za četvoro okrivljenih koji su bjekstvu

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici izdao je potjernicu u odnosu na okrivljene M.V., M.M., J.D.,E.V., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja u saizvršilaštv, i u odnosu na njih naredio izdavanje potjernice, budući da su bjekstvu.

On je odredio pritvor prema okrivljenom Predragu Mirotiću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je našao da u odnosu na pet okrivljenih u predmetu poznatom u javnosti pod nazivom “Tunel”, stoji osnovana sumnja da su izvršili krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja, a na osnovu do sada prikupljenih dokaza od strane tužilaštva, što je prvi i osnovni uslov za određivanje pritvora. U odnosu na okrivljenog M.P. određen je pritvor zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi ovaj okrivljeni ukoliko bi se našao na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da se radi o licu koje je ranije višestruko osuđivano za različita krivična djela kao i za krivično djelo protiv imovine, za koje se i u ovom postupku sumnjiči, usljed čega se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela i u odnosu na kojeg prethodna osuđivanost očito nije postigla svoju svrhu kažnjavanja da više ne vrši krivična djela.Takođe je određen pritvor ovom okrivljenom i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na saučesnike, kao i druga za sada nepoznata lica, koja su neposredno učestvovala budući da se branio ćutanjem – navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Pritvor je određen i okrivljenima M.V., M.M., J.D.,E.V., bez prethodnog saslušanja, budući da se isti kriju i tako su nedostupni državnim organima, zbog čega je naredjeno i izdavanje potjernice.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …