Zvicerov saradnik uhapšen u Sankt Peterburgu

Državljanin Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim “kavačkim” klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, prenijeli su ruski mediji.

Kako prenosi sajt “dp.ru”, Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizuacije i za njim je bila raspisana potjernica na zahtjev Njemačke.

Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da njemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, između kojima je i crnogorski klan “Kavač“.

“Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5% iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Njemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje”, prenosi ovaj portal.

Portal “47news.ru” donosi da je Keskin povezan sa “kavčanina”, organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer, Kotoranin. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal.

Ističe se i da trenutno nije poznato gdje se nalazi Zvicer., prenosi rtcg portal.

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Njemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona eura, prenosi sajt “dp.ru”.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …