EPCG: U 114. godinu ulazimo sa puno optimizma okrenuti razvoju

Rekordnа neto dobit od 114 miliona eura za prvi kvartal ove godine, bez državne pomoći i povećanja cijene električne energije, zajedno sa uspješnim sprovođenjem projekta SOLARI 3000+ i 500+, kao i pokretanje novog SOLARI 5000+, te kupovina imovine Željezare za cijenu višestruko nižu od realne, kojom je omogućeno pokretanje nove firme, EPCG – Željezara Nikšić, najvažniji su činioci našeg poslovanja u minulom periodu – kazao je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović.

Iz ove državne kompanije su povodom obilježavanja 113 godina postojanja naveli da su posvećeni ostvarenju ciljeva energetske tranzicije i razvoju projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, bez obzira na brojne izazove, te da sa puno optimizma obilježavaju ovogodišnji Dan kompanije.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obilježava 19. avgust kao Dan Društva, u znak sjećanja na datum kada je 1910. godine kralj Nikola I pustio u rad prvu električnu centralu u Crnoj Gori.

Vrijeme između dvije godišnjice u Elektroprivredi Crne Gore obilježilo je niz postignuća, među kojima izdvajamo projekte od strateške važnosti, SOLARI 3000+ i 500+ te početak ekološke rekonstrukcije TE “Pljevlja”. Ono što ohrabuje pred izazove koji nam slijede jeste i rekordna dobit od 114 miliona eura za prvih šest mjeseci 2023. godine, kao i sve bolja stopa naplate tekućih računa, ali i akumuliranih potraživanja – istakli su iz EPCG.

Iz ove kompanije navode da su uspjeli sačuvati likvidnost, kreditni bonitet, povećan stepen naplate, broj redovnih platiša, kao i isti nivo cijena električne energije uprkos izazovnim energetskim prilikama.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin kazao je da, u sklopu projekata koje razvijaju, ova kompanija “hvata ozbiljan korak sa savremenim tokovima energetske tranzicije, a tako nešto je naročito važno u kontekstu razvoja onih sredina koje, kroz кonvencionalne izvore, decenijama održavaju naš energetski sistem stabilnim и profitabilnim”.

Nastavljamo da radimo u opštem interesu, ponosni na bogatu tradiciju, posvećeni razvoju i uvjereni da se aktuelna energetska kriza može uspješno prebroditi samo racionalnim i sinhronizovanim djelovanjem svih društvenih činilaca. EPCG radi – poručili su iz ove državne kompanije.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …