Vrhovni sud spalio sudske spise o slučaju “Limenka”

Vrhovni sud, kojim rukovodi v.d. predsjednica Vesna Vučković uništio je prije nekoliko mjeseci kao bezvrijedne spise predemta u javnosti poznatog kao slučaj “Limenka”, a čiji je epilog bila “olakšana” državna kasa za oko 10,6 miliona eura u korist bankara Aca Đukanovića, brata bivšeg premijera Mila Đukanovića. To je saopšteno “Danu” iz Akcije za socijalnu pravdu.

Nevjerovatno je da se unište spisi predmeta za spor, koji je građane koštao preko deset miliona eura, pa to otvara pitanje da li se žele ukloniti tragovi ovog kontroverznog sudskog postupka, kako glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ne bi mogao da istraži da li su njegove bivše kolege – sudije u konkretnom slučaju sudile na štetu države, a u korist bankara Đukanovića”, kazali su iz ove NVO.

Na zahtjev ASP-a da im se dostave kompletni spisi predmeta po broju revizije za sudski spor koji se odnosi na predmet “Limenka” iz Vrhovnog suda je odgovoreno da se spisi po tom broju ne nalaze u njihovom posjedu jer su izlučeni uz saglasnost Državnog arhiva.

Iz Državnog arhiva je ASP-u odgovoreno da nisu u posjedu spisa ovog predmeta, jer su uništeni kao bezvrijedni, a što je Vrhovni sud učinio u aprilu ove godine, nakon što je dobio saglasnost od Državnog arhiva.

Slučaj “Limenka” se odnosi na lokaciju gdje se nalazi zgrada Centra bezbjednosti Podgorica, a koja je bankaru Đukanoviću prodata za oko tri miliona eura, ali nije došlo do iseljenja lokacije nakon čega je on tužio državu i sudski spor se razvukao na nekoliko godina.

Državu je u sporu zastupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa koji nije ulagao progovore na nalaze i mišljenja vještaka, niti se iz sudske presude može vidjeti da je tražio dodatna vještačenja ili provođeje dokaza o posjedovanju tužiočevog finansijskog kapaciteta.

ASP posjeduje sudske presude i dio dokumentacije za ovaj sudski spot a dobila ih je od zviždača.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …