Abazović: Mafija traži pojas za spasavanje u partijama nove većine

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je u intervjuu za BIRN da organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori sada traže “pojas za spasavanje” u strankama koje su spremne da preuzmu vlast nakon izbora u junu.

Abazović je u intervjuu za BIRN uputio upozorenje novoj vlasti zbog, kako kaže, “katastrofe ako dođe do zastoja u borbi protiv takvih grupa pod novom Vladom”.

Visoke ličnosti kriminalnih struktura u Crnoj Gori pokušavaju da pronađu veze u partijama koje će činiti novu vladajuću većinu. Takve ljude ne zanimaju politički programi. Oni samo traže pojas za spasavanje. Oni ne mogu da vrate svoje stare pozicije, ali žele da budu sigurni od istrage”, smatra Abazović.

Abazović nije ponudio nikakve dokaze za svoju tvrdnju, ali je pozvao novu vlast da ne posustaje u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Bila bi katastrofa ako nova Vlada ne nastavi sa istim entuzijazmom da se bori protiv organizovanog kriminala. Njima će u novoj Vladi biti lakše u odnosu na period kada je moja Vlada preuzela vlast”, tvrdi Abazović.

Prema njegovim riječima, jasno je da je organizovani kriminal imao podršku sektora bezbjednosti i pravosuđa za vrijeme vladavine DPS-a i njenog lidera, bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

“Organizovani kriminal ne bi mogao dostići ovaj nivo moći da nije imao podršku državnih institucija. Podrška Europola naporima naše vlade u borbi protiv organizovanog kriminala bila je ključna. Bez njihove podrške, imali bismo malo istraga protiv organizovanih kriminalnih grupa”, kazao je Abazović.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …