Danilović: Spajić ima našu podršku, da li ćemo glasati za vladu zavisi od sastava

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore saopštio je da lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić ima podršku te partije da bude mandatar za sastav nove vlade.

“Zahvalili smo se predsjedniku što je uveo novu praksu da pozove i male i velike na razgovore o novoj vladi. Precizno smo se izjasnili, bili smo na listi PES. Borili smo se da naša lista napravi što bolji rezultat i da Spajić bude mandatar. On ima našu podršku. Da li ćemo glasati sjutra za vladu to zavisi od sastava vlade. Voljeli bismo da damp podrsku vladi za koju se nadamo da će je podržavati 49 poslanika”, rekao je Danilović novinarima na Cetinju nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade.

Danilović je rekao da ipak neće gledati skrštenih ruku “iživljavanja” da bi se došlo do većine od 49 poslanika.

On je dodao da sad, treba vidjeti ko je prihvatljiv mandataru.

“Nama ne smetaju partije koje su trenutno najagilnije, rekli smo da nijesmo zainteresovani za saradnju sa koalicijom koju je predvodio DPS. Volio bih i da dođemo do većine sa 54”, rekao je Danilović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …