Živković: Niko do sada nije došao sa 41 potpisom

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković je nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem rekao da su razgovarali o aktuelnoj situaciji kao o tome postoji li 41 potpis podrške za dobijanje mandata, te, kako dodaje, zaključili da niko do sada nije došao sa tim potpisima.

Bez toga nema stabilne političke vlade. Ako neko želi opet da eksperimentiše nije problem. Mi ćemo nastaviti da budemo kritički usmjereni – poručio je Živković.

Moraju, ističe, biti ozbiljni i odgovorni prema onom što su državni interesi.

Mi ne biramo da budemo vlast. Ako budemo, ta vlast će se bazirati na principima koji se odnose na evroatlanski put Crne Gore – naglasio je Živković.

Zaključio je, dodaje, na osnovu razgovora sa predsjednikom da za sada nema većine od 41 poslanika na osnovu koje bio on mogao dati mandat budućem mandataru.

Možemo da se bavimo eksperimentima kao nakon 30. avgusta, ali će ti eksperimenti završiti neuspješno kao Krivokapićeva vlada – naveo je Živković.

Oni su, kako je rekao, nekoliko puta ponovili da bez njih nema ni stabilne ni evropske vlade.

Zaključio sam da će ovi razgovori trajati mjesec. U dosadašnjim razgovorima nema ozbiljnosti jer da ima – mi bismo već sada imali formiranu vladu. Očigledno da ćemo još neko vrijeme čekati do stabilne političke situacije u zemlji – ocijenio je Živković.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …